Jelenlegi hely

E-menza rendszer az óvodákban

https://ujbuda.e-menza.hu

Az újbudai óvodákban 2018. júniusától egy új, elektronikus „menzakártya” rendszer segíti a szülőket és az intézményeket az óvodai étkeztetés adminisztrációjában.

Az új menzakártya rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézhetik gyermekük számára az étkezések megrendelését, lemondását és a fizetést is; megnézhetik az étlapot, a korábbi rendeléseket és számlákat. Nem szükséges többé a megrendeléshez külön nyilatkozatot leadni, az óvodai ügyintézőt személyesen vagy telefonon keresni, mivel a rendszer oldaláról a teljes folyamat otthonról, kényelmesen intézhető.

Rugalmasabbá válik az étkezés lemondása is, ami felesleges kiadásoktól mentheti meg a szülőt, emellett az étel sem vész kárba. Ha a gyermek valamiért nem megy óvodába, az adott időtartamra korábban megrendelt étkezés egyszerűen törölhető az online felületen. A keletkező túlfizetést a rendszer automatikusan tárolja, és levonja a következő megrendelések díjából.
A 100 százalékban normatív támogatásban részesülő gyermekek esetében az önkormányzat azzal is támogatni kívánja az intézményeket, hogy nem kéri vissza a szülői lemondások segítségével megspórolt pénzt. A Szülői Szervezeten keresztül Önök szavazással dönthetnek arról, hogy ezt az összeget hogyan költsék el az óvoda fejlesztésére.

A rendszerbe a szülők – előzetes regisztráció után – otthonról, a munkahelyről, vagy bármilyen egyéb internet hozzáféréssel rendelkező helyről bejelentkezhetnek a következő linken: https://ujbuda.e-menza.hu
Nincs szükség külön program telepítésére: a felület használatához csupán böngészőprogram szükséges (pl. Chrome, Firefox vagy Internet Explorer).

Tags: